Keramikkurs

 

 

Välkommen på keramikkurs!

 

 

Välkommen på keramikkurs till Helena af Hyltarp keramik. De flesta tycker att det är mycket spännande att få sätta händerna i leran och att få prova att dreja.

 

 

Här nedan beskriver jag de alternativ som jag brukar erbjuda. När jag släpper kurser och datum så syns det här på sidan och även i sociala medier.

 

 

Att dreja sig en egen liten skål till sommarens bärskörd eller att kavla ut ett eget fat med härligt snirkligt mönster att servera fredagstapasen på, DET kan göra en riktigt glad, om du frågar mig!

 

 

Fyra timmars keramikkurs med olika tekniker

 

 

Prova på att skapa i lera! Här får Du prova både drejning, kavling, ringling och tumning under några timmar. Efter en dryg månad är dina alster klara för avhämtning, då brända och glaserade!

 

 

Under fyra timmar får du bekanta dig med lera och olika tekniker. Vi börjar med en genomgång av teknikerna och en praktisk visning av mig vid drejskivan. Sedan får du på egen hand under min handledning prova att dreja, kavla, ringla och tumma, samt att göra mönster på olika sätt. Du skapar utifrån egna önskemål men kan också få tips och inspiration här på plats. Jag har två drejskivor som ni skiftas om att sitta vid och det blir ca 1 timme var där. Resterande tid arbetar du med leran vid arbetsbordet.

Vi är i nuläget 4-5 personer per kurstillfälle.

2 kg lera och fika ingår. Önskas mer lera går det fint att köpa till för 80kr/kg. 2 kg brukar vara lagom för dessa timmarna. I priset ingår också att jag gör efterarbete, bränning och glasering av dina alster och efter drygt 5 veckor är de klara för avhämtning.

 

Pris: 1300 kr per person (samma pris för barn som vuxen).

 

Söndagen den 29:e augusti kl 11-15   ( Fullbokad))

Söndagen den 19:e september kl 11-15  ( Fullbokad))

Söndagen den 26:e september kl 11-15  ( Fullbokad )

Söndagen den 3:e oktober kl 11-15  ( Fullbokad )

 

 Anmälan via mail till info@helenaafhyltarp.se eller sms till 0768-630626.

 

 

OBS! Är ni en egen grupp på minst 4 personer så går det fint att boka in ett eget datum i mån av tid.

 

 

 

På keramikkurs får du även prova att kavla ut lera och skapa exempelvis små fat med mönster.

 

Keramikkurs – Testa att dreja

 

 

Är du nyfiken på hur det känns att dreja?

Vi har 45 minuter tillsammans där jag startar med att visa centrering av lerklumpen och olika drejgrepp och sedan får du själv testa. Det brukar bli drejande av en till två klumpar som hinns med. När drejstunden är över väljer du ut en av skapelserna som får stanna hos mig för att torka och sedan brännas och glaseras i vit glasyr. Skulle du vilja få bränt och glaserat fler av dina  alster så går det fint till en kostnad av 50 kr per st. Dina alster är redo att hämtas hem efter ca 5 veckor.

Kostnaden är 350 kr per person och både barn (från 7 år ca) och vuxna är välkomna. Jag har två drejskivor så här kan vara två personer samtidigt per tid/tillfälle.

Föranmälan behöver göras, via mail eller sms. Där preciserar du vilken datum du önskar komma och antal personer, som sen bekräftas av mig så fort jag har möjlighet.

 

Höstterminens tillfällen (fler kan tillkomma – håll utkik här):

 Följande lördagar kl 9 – 9:45

4/9 ,  11/9  (fullbokad),  9/10 (fullbokad),  16/10,  23/10,  13/11 (fullbokad),  20/11

 

För förfrågan/önskemål om andra tillfällen eller tider vänligen maila eller smsa.

 

 

 

Två timmars drejning för två personer

Ni har tillgång till vars en drejskiva och handledning av mig.
Vi startar med en genomgång av olika grepp och tips inför drejningen där jag visar praktiskt (ca 15 min). Här finns lerklumpar att dreja med så många ni hinner och det ingår bränning och glasering av 3 st alster var. Önskas fler brända och glaserade gör jag det till en kostnad av 50 kr/skapelse. Era alster stannar här för att torka och brännas 2 gånger. Jag glaserar dem i den glasyr som ni har önskat. Ca 5 veckor från drejstunden är de redo att hämtas.
Kostnad 1950 kr per tillfälle.

Tisdagkvällar kl 18-20 

Skicka din förfrågan om önskat datum via sms eller mail. Jag bekräftar sen om tiden är tillgänglig så fort jag har möjlighet.

Möjlighet kan finnas att boka andra dagar och tider med efter överenskommelse. Smsa/maila isåfall ditt önskemål.

Bra att tänka på inför keramikkurs 

 

 

Klä dig gärna i oömma kläder och skor. Här finns förkläde att låna och eventuella lerfläckar på kläderna går bort i tvätten. Tänk oxå på att långa naglar försvårar vid drejning. Du får gärna ta med hårsnodd om du har långt hår om du inte vill ha en ofrivillig lerinpackning av håret 😉 och meddela om du har någon allergi vid anmälan med tanke på att fika bjuds på 4-timmarskursen.

Du betalar på plats med swish, kort eller kontanter.

 

 

Hoppas vi ses!