Keramikkurs

 

 

Välkommen på keramikkurs!

 

 

Välkommen på keramikkurs till Helena af Hyltarp keramik. De flesta tycker att det är mycket spännande att få sätta händerna i leran och att få prova att dreja.

 

 

Här nedan beskriver jag de alternativ som jag brukar erbjuda. När jag släpper kurser och datum så syns det här på sidan och i mina sociala medier.

Testa att dreja – en timme

Är du nyfiken på hur det känns att dreja?

Vi har 60 minuter tillsammans där jag startar med att visa centrering av lerklumpen och olika drejgrepp och sedan får du själv testa. Här finns lerklumpar a 500 gram att dreja med så många ni hinner och det ingår bränning och glasering av max 2 st alster a 500 gr. Önskas fler brända och glaserade/alt större lerklumpar gör jag det till en kostnad av 50 kr/st. Ca 6 veckor senare är de redo att hämtas.

Kostnaden är 600 kr per person. Jag har två drejskivor så här kan vara två personer samtidigt per tid/tillfälle. 

Kurstillfällena under höstterminen 2023 är alla fullbokade. Nya tillfällen för våren släpps under januari månad 2024.

Anmälan via sms eller mail. Ange om du vill boka en eller två platser. Betalning på plats med kort, swish eller kontanter.

Korta naglar, oömma kläder och eget förkläde rekommenderas 😊.

Drejning – två timmar, två personer

Ni har tillgång till vars en drejskiva och handledning under hela processen utifrån var ni är erfarenhetsmässigt. Inga förkunskaper krävs. Vi startar med en kort genomgång av olika grepp och tips inför drejningen där jag visar praktiskt. Här finns lerklumpar a 500 gram att dreja med så många ni hinner och det ingår bränning och glasering av max 3 st alster a 500 gr. Önskas fler brända och glaserade/alt större lerklumpar gör jag det till en kostnad av 50 kr/st. Ca 6 veckor senare är de redo att hämtas.

Kostnad 1200 kr per person – notera att vid dessa tillfällen måste man vara 2 personer som bokar plats.

Kurstillfällena under höstterminen 2023 är alla fullbokade. Nya tillfällen för våren släpps under januari månad 2024.

Anmälan via sms eller mail. Betalning på plats med kort, swish eller kontanter.

Korta naglar, oömma kläder och eget förkläde rekommenderas 😊

Skicka din förfrågan om önskat datum via sms eller mail. Jag bekräftar sen om tiden är tillgänglig så fort jag har möjlighet.