Kurser

 

Händer i lera Helena af Hyltarp

 

Välkommen på kurs!

 

 

Tre timmars workshop med drejning och andra tekniker

 

Prova på att skapa i lera – här får Du prova både drejning, kavling, ringling och tumning under några timmar. Efter en dryg månad är dina alster klara för avhätmning, då brända och glaserade i vit blank glasyr!

 

Under tre timmar får du bekanta dig med lera och olika tekniker! Vi börjar med en genomgång av teknikerna och en praktisk visning av mig vid drejskivan. Sedan får du på egen hand under min handledning prova att dreja, kavla, ringla och tumma, samt att göra mönster på olika sett. Du skapar utifrån egna önskemål men kan också få tips och inspiration här på plats. Jag har två drejskivor som ni skiftas om att sitta vid så beroende på hur många vi är i gruppen (minimum 4 och max 6 personer)  så det blir det minst ca 45 min var där och resterande tid arbetar du med leran vid arbetsbordet.

 

2 kg lera och en liten fika ingår och önskas mer lera går det fint att köpa till för 80kr/kg. 2 kg brukar vara lagom för dessa timmarna. I priset ingår också att jag gör efterarbete, bränning och vitglasering av dina alster. Efter ca 5 veckor är de klara för avhämtning!

 

Pris: 1095 kr per vuxen och barn upp t o m 16 år 950 kr.

 

Söndagen den 5:e maj kl 11-14.

Anmälan via mail till info@helenaafhyltarp.se eller sms till 0768-630626.

Är ni en egen grupp på minst 4 personer så går det fint att boka in ett eget datum.

 

 

Gör ditt eget fikaset

 

Här får du under tre timmar möjlighet att göra ditt eget fikaset med kopp, assiett, skål och kanske ett litet kakfat!? Beroende på vad tiden och leran räcker till ;). Här finns ritningar/idéer och tips att arbeta utifrån eller så förverkligar du din egen idé med min hjälp. Vi använder inte drejskivan denna gång utan arbetar helt för hand och bygger med hjälp av kavling, ringling och/eller tumning.

 

Jag efterarbetar, bränner och glaserar sen dina alster vita och de är klara för avhätmning efter ca 5 veckor. 2 kg lera och liten fika ingår i priset. Vid behov kan mer lera köpas till för 80 kr/kg.

 

Pris: 1095 kr per vuxen, barn t o m 16 år 950 kr.

 

4-6 personer.

 

Söndagen den 24:e mars kl 11-14

OBS! Detta datum är tyvärr inställt. Om ni är en grupp på 4-8 personer som vill göra ett fikaset försöker vi hitta ett eget datum.

Anmälan via mail eller sms till 0768-630626.

 

 

Testa att dreja-tillfällen

 

Är du nyfiken på hur det känns att dreja? Här får du under ca fyrtiofem minuter en inblick i hur det är att dreja. Jag instruerar och handleder dig igenom centrering av lerklumpen och olika grepp för att få till en skål. Tre klumpar lera ingår och när drejstunden är över väljer du ut en av skapelserna som får stanna hos mig för att torka och sedan brännas och glaseras i vit glasyr. Redo att hämtas hem efter ca 5 veckor.

 

Kostnaden är 290 kr per person (både barn och vuxna är välkomna). Jag har två drejskivor så här kan vara två personer per tid/tillfälle.

 

Föranmälan behöver göras, via mail eller sms där du preciserar vilken tid du önskar komma, som sen bekräftas av mig så fort jag har möjlighet.

 

Välkommen att prova drejning söndagen den 

31/3 och 28/4.

 

Aktuella tider: Kl 10, 11, 13, 14, 15, 16 Vänligen kontakta mig för att höra vilka tider som är tillgängliga just nu!

 

 

 

Bra att tänka på inför kurs i lerans värld:  Gärna oömma kläder men ev lerfläckar på kläderna går bort i tvättmaskin! Förkläde finns här. Långa naglar försvårar vid drejning. Ta gärna med hårsnodd om du har långt hår om du inte vill ha en ofrivillig lerinpackning av håret 😉 Meddela gärna ev allergi innan med tanke på att en liten fika bjuds. Betalningen sker på plats med swish, kort eller kontanter.

 

 

Hoppas vi ses!

/Helena