Kurser

 

Händer i lera Helena af Hyltarp

 

Välkommen på kurs!

 

 

Prova på att skapa i lera – här får Du prova både drejning, kavling, ringling och tumning under några timmar. Efter en dryg månad är dina alster klara för avhätmning, då brända och glaserade i vit blank glasyr!

 

Aktuella kursdatum:

Tyvärr planeras inga kurstillfällen under höstterminen 2018.

 

Under tre timmar får du bekanta dig med lera och olika tekniker!  Vi börjar med en genomgång av teknikerna och en praktisk visning av mig vid drejskivan. Sedan får du på egen hand under min handledning prova att dreja samt att kavla, ringla och tumma utifrån egna önskemål om vad du vill skapa. Jag har två drejskivor som ni skiftas om att sitta vid så beroende på hur många vi är i gruppen (minimum 4 och max 6 personer)  så det blir det minimum ca 45 min var där och resterande tid arbetar du med leran vid arbetsbordet.

 

2 kg lera och en liten fika ingår och önskas mer lera går det fint att köpa till för 80kr/kg. 2kg brukar vara lagom för dessa timmarna.

 

I priset ingår också att jag gör efterarbete, bränning och vitglasering av dina alster. Efter ca en månad är de klara för avhämtning!

 

Pris: 975 kr per person och tillfälle. Barn upp t o m 15 år 825 kr.

(Prishöjningen gäller inte er som köpt presentkort som är giltigt under 2018)

 

Bra att tänka på inför kursen: Gärna oömma kläder men ev lerfläckar på kläderna går bort i tvättmaskin! Förkläde finns här. Långa naglar försvårar vid drejningen. Ta gärna med hårsnodd om du har långt hår om du inte vill ha en ofrivillig lerinpackning av håret vid drejningen 😉 Meddela gärna ev allergi innan med tanke på att fika bjuds. Betalningen sker på plats med swish, kort eller kontanter. Hjärtligt välkommen!

 

Anmälan via mail till info@helenaafhyltarp.se eller sms till 0768-630626

 

Är ni en egen grupp på minst 4 personer kan vi boka in andra datum också.

 

DROP-IN-DREJNING

En halvtimme vid drejskivan, inkl handledning, och en klump lera ingår. Skapelsen stannar här för efterarbete, bränning och vitglasering av mig och är redo att hämtas hem efter ca en månad. Kostnad 240 kr per person. Betala med swish, kort eller kontanter på plats.

(Prishöjningen gäller inte er som köpt presentkort som är giltigt under 2018)

Ingen föranmälan behövs men skulle intresset vara stort kan där bli lite väntetid om det är så att båda drejskivorna skulle vara upptagna när du kommer.

Välkommen på drop-in-drejning följande tillfällen:

Tyvärr planeras inga drop-in-tillfällen under höstterminen 2018.

 

Hoppas vi ses!

/Helena