Aktuellt

Påsken 2018

Glad psk Prickiga våriga ljusstakar Helena af Hyltarp keramik

Hjärtligt välkomna ut till mig under påskdagarna och titta på mitt konsthantverk! Långfredag håller jag stängt men påskafton t o m annandag påsk är här öppet kl 10-16.

Jag ställer oxå ut under påsken på Romelegården vid Dörröd, se öppettider och vägbeskrivning nedan!

Affisch facebook_vår 2018

Påsken 2017

Under påskdagarna håller jag stängt i butiken då jag medverkar på en utställning i Rökhuset vid Svaneholms slott utanför Skurup. Hjärtligt välkomna dit istället alla påskdagarna kl 10-17. Fikaservering finns oxå!

 

Vi är sammalagt sju konstnärer och konsthantverkare som ställer ut tillsammans;
Mikael Jansson- olja
Charlotta Hörman-nalletavlor i olja
Pia Samuelsson-silversmycken
Barbro Rubensson- textila skulpturer
Maria Magnusson- olja, keramik
Helena Andersson- keramik
Karin Blennow Löfgren- mangadesign

Från och med påsken finns mina alster även på KAOS konsthantverk i Södra Mellby vid Kivik. Öppettider under påsken är kl 11-17.

 

November 2016

Hej i vinterrusket! Nu har kylan och idag även lite snö hittat till Skåne också! Ja, det ger en speciell känsla med lite vitt på marken och lilla vovven var mycket glad på morgonens promenad! Nu till helgen den 12-13:e november är det dags för Julrunda med Goda livet på landet! Hjärtligt välkomna till butiken, öppet kl 11-16 hela helgen! Ni är välkomna till en kreativ stund i min verkstad och kan mot en liten peng skapa egna julhälsningar eller dekorationer i lera. Tryck ut lera med olika pepparkaksformar, dekorera med duk/växt/stämpel-tryck. jag bränner och glaserar dem och de kan avhämtas innan jul! Läs mer om alla medverkandes program på http://www.godalivetpalandet.se/evenemang/goda-livet-pa-landet-julrunda/

 

julrundan-2016-helena-af-hyltarp-keramik

 

 

Augusti/september 2016

Oj, jag får börja med att be om ursäkt för att det var så länge sedan jag skrev något under denna flik… Den kan knappast leva upp till sitt namn…

Sommaren 2016 har varit fin och skön tycker jag! Hoppas att ni alla har haft sköna veckor med möjlighet till återhämtning och fina upplevelser. För egen del blev det mycket jordgubbsätande och morgonsimning samt semestrande i vårt fina avlånga land! Två olika hantverksmässor hanns också med. Jag deltog i Falsterbo hantverksmarknad i juli och nu för två veckor sedan hölls Upmarket, med Konsthantverkscentrum som arrangör, i Göteborg. Alltid roligt att komma ut och träffa kollegor och nya som gamla kunder!

Närmast framöver stundar Hantverksmässan i Stångby, utanför Lund. Helgen den 1-2 oktober, kl 10-16 är ni välkomna dit!

 

Jordgubbsskål liggande Helena af Hyltarp Keramik

 

Hösten 2015

Utställningar och mässor

Det är mycket som händer nu här i början av hösten, vilket gör att jag behöver ändra lite i mina öppettider. Vänligen gå in under ”Gårdsbutik” och kontrollera aktuella öppettider innan Du kommer till butiken!

Följande utställningar medverkar jag på under september och oktober och håller då stängt i butiken! Välkomna dit istället!

Design- och konsthantverksmarknad på Lilla Torg i Malmö, 26-27 september, lörd 10-17, sönd 12-16.

Konst- och hantverksutställningen Stångbymässan i Stångby utanför Lund, 3-4 oktober, lörd o sönd 10-16.

Goda Livet på Landets Höstmässa på Foteviken i Höllviken, 17-18 oktober, lörd o sönd 10-16.

Girlangkväll!

Läs gärna under fliken Kurser. Här hittar du nu förslag på onsdagkvällar då det tillverkas olika former av girlanger i keramik. Varmt välkommen till lite skapande i höstmörkret!

Julgirlang Helena af Hyltarp keramik

 

September/Oktober 2015

Först och främst; tack till alla besökare i butiken under sommaren och till er som kom på kurs och provade att skapa i lera! Det var för min del väldigt inspirerande att få ta del av alla era ideér och mycket lärorikt – hoppas ni kände detsamma! Snart är alla alster färdigglaserade och ska få komma till sina rätta ägare. Mina caféfredagar lockade tyvärr inte så många gäster men det var väldigt roligt att baka och det blev många ”smakstunder” med familjen istället  ;-)!

Det blir lite olika utställningar under hösten som gör att jag tyvärr måste ändra i mina öppettider. Först ut var Stora Trädgårdsfesten på Sofiero nu följd av Design- och Konsthantverksmarknad i Malmö och Stångbymässan i Lund. Hjärtligt välkomna dit, mer info kommer!

Önskar er alla en skön och mysig höst, det känns som att den tar sin början nu!

 

IMG_20150824_140449[1]

 

Sommaren 2015

 

Denna härliga årstid är här och även om det fina vädret hittills låtit vänta på sig så tycker jag att det är en fantastisk tid! Ut och njut!

 

Semesterstängt under v 27 – 29 och lite ändrade öppettider under resten av sommaren, vänligen se under fliken Gårdsbutik för mer info.

 

Återförsäljare under sommaren: Köpmansmagasinet i Smygehuk, Asklunda gård i Fjärdingslöv och Byta yta med flera i Ystad. Alla ställena är väl värda ett besök = utflyktstips!

 

Sommardrejning! Välkommen att prova på att dreja och skapa i lera under sommaren. Under onsdagarna 22/7, 29/7 och 5/8  kl 13-15:30 eller kl 18:- 20:30 jobbar vi i verkstan tillsammans! Föranmälan krävs och för mer info läs under Kurser.

 

Sommarfika! Under några fredagar säljer jag enklare fika som kaffe,te, saft och kakor i butiken och dukar fram caféborden i det gröna. Välkommen 24/7, 31/7, 7/8 samt 14/8, kl 12 – 17.

 

Sommarrabatt! 10 % rabatt  t o m 14/8 på all keramik i butiken och på beställningar som görs inom denna tid.

 

Önskar er alla en härlig sommar!

 

kakbuffe redigerad

 

Påsken 2015

 

Under påskhelgen håller jag stängt i butiken men jag och delar av min keramik finns istället på två olika utställningar!

I Inspira konstförening Syds regi är det utställning i Köpmansmagasinet i Smygehuk, där vi är 20 st konstnärer och konsthantverkare som visar våra alster. Öppettider är kl 10 – 16 fredag t o m måndag.

I Classicums vackra växthus i Svedala finns också konst och hantverk att beskåda, öppet kl 10 – 15 lördag t o m måndag, se http://www.classicum.se/aktuellt.

Hjärtligt välkomna ut på konstrunda och glad påsk på er!

 

collageA4web1 (1) köpmansmagasinet 2015 Påskfina krukan Helena af Hyltarpå keramik

 

 

Mars 2015

 

Äntligen, några strålar från vårsolen tittar fram och det känns så skönt och efterlängtat! Hoppas att våren är kommen på riktigt nu för att stanna.

Helgen den 21-22 mars medverkar jag i Goda livet på landets Vårrunda! Då är vi 23 st verksamheter på Söderslätt och Sydkusten som har öppet hela helgen kl 11-16 och erbjuder lite vårig inspiration. Läs mer om alla utflyktsmålen här http://www.godalivetpalandet.se/evenemang/varrundan-21-22-mars/

Hos mig är temat fat på fot och jag dukar fram tårt- och kakfat och skålar på fot, utöver den ”vanliga” keramiken. Vi bjuder på kaffe och te, bakverk finns också till en lite självkostnadsslant! Hjärtligt välkomna!

 

 

Vårrunda Goda livet på landet liggande Helena af Hyltarp

 

Februari 2015

 

Oj, snart har halva februari gått! Jag håller på att göra klart ett projekt som jag ska ansöka med till en utställning. Nu gäller det bara att det ska bli klart i ugnen i tid.

Vänligen titta under fliken gårdsbutiken gällande öppettider då jag håller lite stängt under sportlovsveckan samt gör lite ändringar i mina öppettider fr o m mars månad.

 

Januari 2015

 

God fortsättning på det nya året!

Jag har haft en mycket lugn och skön julledighet med hela familjen hemma. Det blev mycket mys i soffan framför en film eller med en god bok i knäet varvat med promenader med vår lilla vovve! Hon fick uppleva sin första snö när även vi i Skåne förärades med lite vitt under några dagar efter julen. Det är så härligt med det vita och lite kyla som nyper i kinderna!

Efter att ha gått ned ordentligt i varv var det allt lite trögt att komma igång igen men efter en veckas mjukstart är jag nu på banan igen och känner att huvudet är fyllt av idéer och energi, det gäller bara att strukturera upp dem lite och göra en prioriteringslista… Jag är inte så duktig på detta men behöver det ack så väl!

Så mycket kan jag säga, att det kommer att tillverkas en hel del olika fat på fot här i verkstan framöver och vi får se vad de kommer att fyllas med!

 

20150126_115146(0)[1]

 

November/December 2014

 

Julrundan med Goda livet på landet i november blev mycket välbesökt, vilket var jätteroligt! Jag hade bland annat fyllt ett stort bord med allehanda ljusstakar och ljusfat med mängder av olika dekorationer för att sprida julkänsla och ge inspiration. Det var en härlig känsla att se min butikslokal ( även om den är liten ;-)) stundtals fylld till bredden och till och med kö till kassan!!!

Till min stora glädje fick jag många beställningar till jul och det var bråda dagar i verkstan innan allt var klart. Jag känner mig så tacksam för detta och för all fin feedback jag har fått på mina produkter. Stort tack till er alla därute!

 

Inspirationsbild julrundan Helena af Hyltarp keramik

 

September/oktober 2014

 

Nu delar jag inte längre min tid med keramiken med något annat utan satsar fullt ut på leran! Detta känns mycket spännande och jag har många idéer kring nya projekt i såväl lera som gällande min verksamhet som kanske kan förverkligas nu…

 

Augusti 2014 

 

Tack till alla som kom och besökte mig och tittade på min keramik på Trädgårdsgillets marknad i Landskrona igår, lördagen den 16:e augusti!

Det var en fantastisk omgivning att befinna sig i men hu så kallt… Ingen sommarvärme här längre!

20140816_153647[1]

 

 

Maj 2014

 

Nu är våren här…

…och med den kommer grönskan och ivern att prova ideérna till nya krukmodeller!

 

IMG_20140420_120149[1]

Här är det pelargonerna som får provbo en ny oglaserad kruka tillverkad i svartbrännande stengodslera.

 

Välkomna att besöka mitt marknadsstånd på Blomsterfesten i Limhamn under helgen den 24-25:e maj kl 10 – 16!

 

 

April 2014

 

Under påskhelgen har jag öppet kl 10-14 under påskafton och påskdagen. Välkomna!

Jag medverkar även med alster på wärdshus/hotell Nötesjö i närheten av Sturup, med öppet kl 11-17  (påskafton kl 11-20) under alla helgdagarna. Här serveras under påsken bl a helgrillat lamm. Absolut värt ett besök! Se www.notesjo.se för mer information.

 

 

December 2013

 

Nu närmar sig julen och i år kommer jag att medverka på S:t Gertruds julmarknad i Malmö under helgen den 14 – 15:e december,

kl 10 – 16. Välkomna!

För öppettider under december månad vänligen se under Gårdsbutik.

 

 

Augusti/september 2013

 

20130825_142642[1]

Nu är semestern slut och det är härligt att vara tillbaka i verkstan!

Muggar och stora vaser är på gång…

 

20130802_180416[1]

 

 

2013

 

Loftet, Trelleborg, juli/augusti

Blomsterfest, Limhamn, 25-26 maj

Hantverksdag på Björkhaga, Svedala, 19 maj

 

 

2012

• Julmarknad Katrinetorp, Malmö 7-9 december
• Skördemarknad, På Limhamn, 22-23 september
• Kulturnatten Svedala, 8 september
• KVIS (Konstens vänner i Svedala) Samlingsutställning, 1-8 september
• Hantverksmässa Falsterbo, 21-22 juli